Přeskočit na obsah

Hutnický den oslaví 180 let Werku bohatým programem

Kapely Divokej Bill, Škwor, Desmod, Wohnout, Kollárovci, Mňága a Žďorp či Anna K. Taneční párty, hasičské soutěže, ulička plná řemesel včetně ukázky staré technologie výroby kujného železa, historické motocykly a velocipédy, nebo speciální várka piva Radegast.

Hutnický den
Hutnický den

To je jen částečný výčet z bohatého programu pro celou rodinu i s dětmi na letošním Hutnickém dni, který je spojen s oslavou 180 let Třineckých železáren. Proběhne v sobotu 4. května v areálu nové WERK ARENY a začíná již od 11 hodin.

Řemeslná ulička

Novinkou na Hutnickém dni letos bude procházka Řemeslnou uličkou, která přiblíží řemesla spojená s výrobou oceli, třeba výrobu dřevěného uhlí v malém milíři, zručnost dráteníka i kovářů. Na návštěvníky čeká ukázka výroby paličkované slezské krajky, práce řezbářů, košíkáře či keramická dílna.

Areál

Od dopoledne až do podvečera budou návštěvníky těšit pohledy na historické motocykly, velocipédy a kola. Ozdobou hasičských soutěží bude klání TFA WERKMAN 2019 s účastí borců požárních sborů z celého regionu. Hasičský sbor Třineckých železáren přitom připravil nejen tuto soutěž, ale i navazující požárnické soutěžní hry pro děti.

Atraktivní podívanou jistě nabídne bývalý profesionální BMX sportovec Jan Valenta, který přijede s VSA Xtreme týmem předvést akrobatické triky s koly na velké rampě.

Malá hala

Na děti čekají tajemné boxy s deskovými hrami, nafukovací atrakce, kreativní stánky, Zdeněk s Kristýnou z televizních Hýbánek, a zejména oblíbená písničková show FÍHA tralala.

Večer se pak malá hala promění do podoby velké Dance WERK Party, na kterou přijedou tři renomovaní dýdžejové – Lowa, Roxtar a EKG.

Hudební program s celkem devíti českými a slovenskými kapelami a interprety se bude soustředit na venkovní Radegast scéně a ve WERK ARENĚ. Na obou scénách bude program uvádět moderátor Michal Kavalčík, známý jako Ruda z Ostravy.

Na Hutnickém dni se také otevře sud se speciální várkou piva Radegast Ryze Hořké 12. „Pivo k hutnictví patří od nepaměti, takže připít si na oslavu 180. výročí fabriky správně hořkým pivem je na místě,“ míní Ivo Žižka, ředitel pro personalistiku a vnější vztahy Třineckých železáren.

Podrobný program s dalšími informacemi je k dispozici na www.hutnickyden.cz. Zaměstnanci firem ze skupiny TŽ-MS mají bezplatný vstup do areálu na firemní průkazy, bližší informace jsou k dispozici na internetových stránkách akce. Vstupné pro veřejnost činí 100 korun, děti do 130 cm mají vstup zdarma. Vstupenky na Hutnický den lze koupit s předstihem, a to v předprodeji v pokladně kulturního domu TRISIA v Třinci, počínaje středou 24. dubna.

Bc. Petra Macková Jurásková
tisková mluvčí firem ve skupině
Třinecké železárny – Moravia Steel
tel.: +420 558 535 841
mobil: +420 602 265 738
e-mail: Petra.Mackova@trz.cz

Bc. Petra Macková Jurásková
Tisková mluvčí firem ve skupině
Třinecké železárny – Moravia Steel
tel.: +420 558 535 841
mobil: +420 602 265 738
e-mail: Petra.Mackova@trz.cz